CELULIT - ESTETSKI I (ILI) ZDRAVSTVENI PROBLEM

Celulit se danas prvenstveno smatra estetskim nedostatkom, iako se zapravo radi o ozbiljnom zdravstvenom problemu koji se javlja kod gotovo 90 odsto ženske populacije na svetu. Žensko telo je, naime, programirano da čuva masne zalihe za slučaj trudnoće. Faktori koji dodatno utiču na nastanak celulita su hormon promene (pubertet, trudnoća, menopauza), usporena cirkulacije, neuravnotežena i nezdrava ishrana, stres, smanjena fizička aktivnost.

Kako celulit nastaje?

U koži se nalaze milioni ćelija čija je funkcija skladištenje masnoće. Masne ćelije mogu da se uvećaju i do 60 puta u odnosu na njihov normalni volumen. Zbog pritiska grupa masnih ćelija na krvne sudove usporava se krvotok. Potporno vezivno tkivo, koje obuhvata masne naslage, zbog slabosti i istanjenosti popušta pod pritiskom i tako dolazi do pojave celulita.

Klinički znaci:

- neravna površina kože (nalik pomorandžinoj kori);
- povećan obim na određenim delovima tela (bokovi, bedra, sedalna regija);
- gubitak elastičnosti kože;
- gubitak gustine kože tela.

Važno je znati da mršavljenje ne dovodi do nestanka celulita, jer smanjenje količine masnog tkiva ne utiče na promenu strukture u koži koje su ključne za nastanak ovog problema. Zato prvenstveno treba ojačati vezivno tkivo unošenjem belančevina životinjskog porekla (ishrana bogata različitim vrstama mesa), kao i sprečiti njegovu razgradnju (izbegavati duvanski dim).

Terapija celulita

Potražite u našim apotekama

THIOMUCASE GEL

Ovaj gel jedinstven je na našem tržištu jer sadrži efikasan enzim koji svojim dubinskim i dugotrajnim delovanjem sprečava pojavu celulita i eliminiše već postojeći.
Mehanizam dejstva:
- poboljšava razmenu materija u potkožnom tkivu i smanjuje masne naslage;
- povećava elastičnost i tonus kože čineći je zategnutijom, nežnijom i lepšom.
Ovaj gel se jednostavno koristi, lako se upija, neguje i drira kožu.

VICHY LIPO METRIC

- preparat za smanjivanje obima i oblikovanje figure.

VICHY LIPOCURE

- serum za razbijanje naslaga celulita i obnavljanje površine kože.

VICHY LIPOSTRETCH

- preparat za učvršćivanje kože.

VICHY LIPO PEEL

- mikroabrazija za izglađivanje kože.

Lipo metric je hidrantna emulzija koja se brzo upija u kožu i ne masti je. Sadrži alkohol koji nakon nanošenja daje osećaj svežine. Treba ga umasirati u kožu do dva puta dnevno - uputstvo za masažu se nalazi unutar kutije.

Lipocure je tečni gel koji se nanosi bez masaže. Ne masti kožu, nije lepljiv, zato možete da se obučete neposredno nakon nanošenja. Tretman traje dve nedelje, a najbolji rezultati se postižu kombinacijom ovog proizvoda sa LIPO-METRIC-om (ujutru Lipocure, uveče Lipo-metric).

Lipostretch - emulzija ulje voda u obliku gela, može se nanositi umesto mleka za telo. Nije mastan, brzo se suši i vlaži kožu. Nanosi se tokom cele godine, posebno na mesta gde je koža tanja i zato manje elastična (dekolte, grudi). Preporučuje se ženama posle porođaja, dijeta i posle četrdesete godine života.

Lipo peel mikroabrazija, 150 puta je efikasnija u poređenju sa običnim pilingom. Stimulacijom limfne drenaže izglađuje kožu sa izgledom pomorandžine kore. Nanosi se jednom do dva puta nedeljno u toku jednog meseca. Postupak se ponavlja više puta godišnje.

TaNaNa anticelulit gel sa piling efektom

Sadrži tinkturu bršljana, kofein, mentol, mikronizirane morske školjke. Pojačava mikrocirkulaciju i izlučivanje viška tečnosti, delujući blago analgetski i protivupalno na bolni celulit. Mikročestice piling efektom, uklanjaju površinski sloj čelija i dubinski čiste kožu.
Tretman traje 21 dan, a za održavanje postignutih rezultata gel nanositi 2 do 3 puta nedeljno.

Preporučujemo:

Ananas tablete
Ananas je voće poreklom iz Južne Amerike. U Evropu je stigao u 17. veku. Ananas poseduje veoma korisna svojstva zahvaljujući prisustvu celuloze i proteolitičkom enzimu BROMELINU. Bromelin je veoma efikasan u tretiranju lokalizovanih zapaljenja sa edemima, deluje pozitivno na jačanje kolagena koji je ugrožen u tkivu zahvaćenom celulitom. Poboljšava cirkulaciju i drenažu tkiva.
Ni jedna vrsta anticelulit tretmana ne daje rezultate odmah. Iako trajna, borba protiv celulita nije i besmislena jer će svaki tretman rezultirati bar sprečavanjem nastanka novog, uz postupno sve bolji izgled kože.